NASLOV PRIREDITVE, KI JO JE PODRUŽNICA S PRILAGOJENIM PROGRAMOM PRIPRAVILA OB 50 LETNICI DELA Z OTROKI S POSEBNIMI POTREBAMI V OBČINAH LITIJA IN ŠMARTNO PRI LITIJI JE BIL PODRUŽNICA IMA TALENT. NA PRIREDITVI SO SE S SVOJIMI TOČKAMI PREDSTAVILI TAKO UČENCI KOT TUDI NJIHOVI MENTORJI IN PROFESORJI IN DOKAZALI, DA IMA VSAK ČLOVEK SVOJ TALENT NA KATEREGA JE LAHKO PONOSEN. ZA POPESTRITEV DOGODKA JE POSKRBEL LADO BIZOVIČAR, KI MU JE BILA DODELJENA VLOGA OCENJEVALCA TALENTOV.

V SREDO, 23. 3. 2016, OB 17. URI SO V OSNOVNI ŠOLI LITIJA, PODRUŽNICI S PRILAGOJENIM PROGRAMOM PRIPRAVILI OSREDNJO PRIREDITEV OB 50-LETNICI DELA Z OTROKI S POSEBNIMI POTREBAMI V OBČINAH LITIJA IN ŠMARTNO PRI LITIJI. PRIREDITEV
SO POIMENOVALI PODRUŽNICA IMA TALENT. VSE GOSTE SO PRED ŠOLO PRIČAKALI BALONI Z NAPISOM VSAK OD NAS JE POSEBEN, ENKRATEN IN NEPRECENLJIV. VHOD ŠOLE JE KRASIL DOLG PLAKAT Z AVTOPORTRETI VSEH UČENCEV IN DELAVCEV ŠOLE. Z NJIM SO DOKAZALI, DA JE RES VSAK ČLOVEK DRUGAČEN. POVABLJENE JE PRI VHODU PRIČAKAL RAVNATELJ PETER STRLE. PREJELI SO PROMOCIJSKO DARILO, CD V SOŽITJU, VOKALNE SKUPINE UČITELJEV TRIAD. PREJELI SO TUDI PUBLIKACIJO OB 50-LETNICI.

V PROGRAMU, KI STA GA VODILA ROBERT FARIČ IN POLONA BAŠ JERE SO PRIKAZALI KAR DESET TALENTOV UČENCEV PODRUŽNICE S PRILAGOJENIM PROGRAMOM. TALENTE JE OCENJEVALA STROGA ŽIRIJA V SESTAVI PETER STRLE, POLONA KOLMAN, NEJC ŠKARJA IN MARJETA MLAKAR AGREŽ. ŽIRIJO JE V PRVIH TREH TOČKAH USPOSOBIL ČISTO PRAVI LADO BIZOVIČAR, KI JE S SVOJIMI VLOŽKI POPESTRIL DOGAJANJE. PO NASTOPU VSEH TALENTOV, SO UGOTOVILI, DA SO VSI NAPREDOVALI V FINALNO ODDAJO. MED TOČKAMI SO PEDAGOŠKI DELAVCI PRIPRAVILI DEVET REKLAM V KATERIH SO PRIKAZALI RAZLIČNE DEJAVNOSTI PODRUŽNICE S PRILAGOJENIM PROGRAMOM. SPECIALNO OLIMPIADO, IZDAJE PUBLIKACIJ IN KNJIG, IZDELKE, KI JIH DELAJO IN PRODAJAJO, DELO V TERAPEVTSKI SOBI, ŠOLO V NARAVI, DNEVE SAMOSTOJNOSTI, SKUPINE ZA SAMOPOMOČ IN SODELOVANJE Z DRUGIMI ŠOLAMI. OB ZAKLJUČKU PRIREDITVE SO SE ZAHVALILI BIVŠIM RAVNATELJEM, VODJEM IN UČITELJEM IN VSE GLEDALCE POVABILI NA OGLED RAZSTAVE IN POGOSTITEV.

ZAHVALJUJEJO SE DONATORJEM DRUŠTVU SOŽITJE LITIJA IN ŠMARTNO, ZAVAROVALNICI TRIGLAV, OBMOČNI ENOTI LJUBLJANA, BOJANU ŽELEZNIKU, JANEZU PIRCU, MARKU KOVAČU, LUKI OMRČENU, DELAVSKI HRANILNICI, ELEKTRU LJUBLJANA, MAKPLASTU IN ZADRUGI.TRAPARIJ.