V TOREK, 4. OKTOBRA 2016 SO SE PRED OSNOVNO ŠOLO LITIJA ZBRALI ČLANI DRUŠTVA SOŽITJE, STARŠI, UČITELJI PODRUŽNICE S PRILAGOJENIM PROGRAMOM IN PROSTOVOLJCI DRUŠTVA. Z AVTOBUSOM SO SE ODPELJALI NA IZLET V BELO KRAJINO.

NAJPREJ SO SE USTAVILI V GOSTILNI ŠTAJDOHAR V KANIŽARICI, KJER SO SI PO DOLGI VOŽNJI PRIVOŠČILI KAVO IN ČAJ. NADALJEVALI SO POT DO VINICE, KJER SO SI OGLEDALI CERKEV SVETEGA KRIŽA. NEDALEČ STRAN SO OBISKALI VDC ČRNOMELJ, ENOTO VINICA, KJER SO JIH PRIČAKALI Z DOMA NAREJENIM BEZGOVIM SOKOM IN DOBRO VOLJO.

PO PRIJETNEM KLEPETU V VDC-JU SO POT NADALJEVALI DO SPOMINSKE HIŠE OTONA ŽUPANČIČA. PO OGLEDU SO SE ODPELJALI Z AVTOBUSOM NAZAJ PROTI KANIŽARICI V GOSTILNO ŠTAJDOHAR, KJER JIH JE ŽE ČAKALO KOSILO. SLEDIL JE ŠE VODEN OGLED ČRNOMLJA, KJER JIM JE LOKALNA VODNICA RAZKAZALA RAZLIČNE ZGRADBE, PREKO KATERIH SO SPOZNALI ZGODOVINO MESTA. PRIJETNO UTRUJENI IN POLNI NOVIH VTISOV SO SE ODPELJALI PROTI LITIJI.

VSI ČLANI DRUŠTVA SO BILI MNENJA, DA SO PREŽIVELI LEP DAN. ZAHVALJUJEJO SE PROSTOVOLJCEMA DRUŠTVA VLASTI IN RADOVANU PAJIĆU, KI STA POMAGALA ORGANIZIRATI IZLET.