V SREDO, 6.12. SO NA PODRUŽNICI S PRILAGOJENIM PROGRAMOM, NA POBUDO GOSPODA RUDIJA BREGARJA IZVEDLI ŠPORTNI DAN. ODŠLI SO NA NOVO DRSALIŠČE LEDENA FANTAZIJA V LJUBLJANO. UČENCE IN UČITELJE STA OB ODHODU IZ LITIJE POZDRAVILA ŽUPAN OBČINE LITIJA, FRANCI ROKAVEC IN ŽUPAN OBČINE ŠMARTNO PRI LITIJI RAJKO MESERKO. ZAŽELELA STA JIM LEP DAN.
VEČINA UČENCEV ŠE NIKOLI V ŽIVLJENJU NI DRSALO, ZATO SO SE ZELO BALI PREIZKUSITI TA ŠPORT. NA ČUDOVITEM DRSALIŠČU SO OBULI DRSALKE IN PRIČELI Z UČENJEM. POMAGALI SO JIM UČITELJI IN PROSTOVOLJCI, KI SO SE JIM PRIDRUŽILI. ZELO UPORABNA SO BILA TUDI POMAGALA, KI SO SI JIH IZPOSODILI NA DRSALIŠČU ZA UČENJE DRSANJA. VSI SO BILI ZELO VESELI, KER SO SE LAHKO NA DRSALIŠČE ODPELJALI TUDI GIBALNO OVIRANI UČENCI NA VOZIČKIH. V TREH URAH, KI SO JIM BILE NA RAZPOLAGO SO SE ZELO VELIKO NAUČILI IN MARSIKDO JE SAMOSTOJNO VOZIL PO PROGAH. OB KONCU JIH JE POZDRAVIL TUDI PODŽUPAN MESTNE OBČINE LJUBLJANA, ALEŠ ČERIN. PONOSNI IN ZADOVOLJNI SO SE ODPELJALI NAZAJ V ŠOLO. TAM PA JIH JE ČAKALO PRESENEČENJE. MIKLAVŽ JE PUSTIL ZA VSAKEGA UČENCA VREČKO PRESENEČENJA.
TO JE BIL RESNIČNO POPOLN IN NEPOZABEN DAN. BIL JE POPOLNOMA BREZPLAČEN, SAJ JE GOSPOD RUDI BREGAR ZAGOTOVIL SREDSTVA.
ZA TA DAN SO SREDSTVA DONIRALI: SANDITOURS, S.P., OBČINA LITIJA IN FRANCI ROKAVEC, OBČINA ŠMARTNO PRI LITIJI IN RAJKO MESERKO, RUDI TURS D.O.O., ELEKTROINSTALATERSTVO, JANEZ DRAGAR S.P., KOPRIVCA S.P., MARJETA BREGAR, LUKA BREGAR, RUDI BREGAR, RENE MLEKUŽ IZ LEDENE FANTAZIJE IN SEVEDA ZAVOD LEVSTIKOVA POT.
HVALA VSEM!