DRUŠTVO SOŽITJE LITIJA IN ŠMARTNO DELUJE ŽE 4O LET. JE ENO IZMED 52-IH DRUŠTEV ŠIROM SLOVENIJE, ZDRUŽENIH V ZVEZO SOŽITJE. JE STARŠEVSKA, PROSTOVOLJNA, NEPROFITNA, NEPOLITIČNA, INVALIDSKA ORGANIZACIJA S SOCIALNO ČLOVEKOLJUBNIMI CILJI.

ČLANI DRUŠTVA SO OSEBE Z MOTNJAMI V DUŠEVNEM RAZVOJU, NJIHOVI STARŠI IN SORODNIKI, STROKOVNI DELAVCI, PROSTOVOLJCI IN OSTALI OBČANI, KI ŽELIJO POMAGATI NAŠIM OSEBAM S POSEBNIMI POTREBAMI.

GLAVNA NALOGA DRUŠTVA JE POMOČ OSEBAM Z MOTNJO V DUŠEVNEM RAZVOJU IN NJIHOVIM DRUŽINAM, SKRB ZA VIŠJO KAKOVOST ŽIVLJENJA IN ČIM BOLJŠE VKLJUČEVANJE V OŽJE IN ŠIRŠE OKOLJE.

DRUŠTVO NUDI SVOJIM ČLANOV VELIKO DEJAVNOSTI, S KATERIMI ŽELI OSEBAM Z MOTNJO V DUŠEVNEM RAZVOJU OMOGOČITI VEČJO VKLJUČENOST V VSAKDANJE ŽIVLJENJE IN JIM PRIBLIŽATI ZNANJA S PODROČIJ, KATERIH SAMOSTOJNO NE BI MOGLI PRIDOBITI.

DRUŠTVO JE TESNO POVEZANO Z OSNOVNO ŠOLO LITIJA, PODRUŽNICO S PRILAGOJENIM PROGRAMOM. IZVRŠNI ODBOR SE SESTAJA V PROSTORIH ŠOLE, TAM POTEKAJO TUDI TRENINGI, DELAVNICE IN DRUGE AKTIVNOSTI. VSI PEDAGOŠKI DELAVCI SO PROSTOVOLJCI DRUŠTVA. TUDI PRI UDELEŽBAH NA TEKMOVANJIH, ŠOLAH V NARAVI IN RAZLIČNIH OBLIKAH POMOČI, ŠOLA IN DRUŠTVO SODELUJETA.

 


 

PRIJAZNO VABIMO VSE OSEBE Z MOTNJO V DUŠEVNEM RAZVOJU IN NJIHOVE DRUŽINSKE ČLANE, KI PREBIVAJO V OBČINAH LITIJA IN ŠMARTNO PRI LITIJI, DA SE PRIDRUŽIJO NAŠEMU DRUŠTVU. K VČLANITVI IN PODPORI VABLJENI TUDI VSI LJUDJE DOBRE VOLJE, KI STE PRIPRAVLJENI S SVOJIM ZNANJEM IN DELOM PRISPEVATI K NADALJNEM RAZVOJU DRUŠTVA. OBRNITE SE NA NAS IN Z VESELJEM VAM BOMO PODALI VSE INFORMACIJE O DELOVANJU DRUŠTVA.

 


 

ČLANI DRUŠTVA SE REDNO OBRAČAJO NA ČLANE IZVRŠNEGA ODBORA Z RAZLIČNIMI TEŽAVAMI IN PROŠNJAMI.

REDNA DEJAVNOST DRUŠTVA SO SKUPINE ZA SAMOPOMOČ, KI DELUJEJO ŽE DESETO LETO IN TEČEJO SKOZI VSE LETO. IMAMO 2 SKUPINI ZA SAMOPOMOČ Z ELEMENTI SAMOZAGOVORNIŠTVA  FACE 1 IN FACE 2, KI SE SREČUJETA ENKRAT TEDENSKO, STARŠI PA SO VKLJUČENI V SKUPINO, KI SE DOBIVA ENKRAT MESEČNO.

ZA  ČLANE, KI NISO NIKAMOR VKLJUČENI PRIPRAVLJAMO SKOZI VSE LETO DELAVNICE RAZLIČNIH VSEBIN. NA NJIH SE PRIPRAVLJAMO NA TEKMOVANJE ABILIMPIADE. REDNO TEČE TUDI LIKOVNI KROŽEK.  TRIKRAT TEDENSKO POTEKA TRENING SPECIALNE OLIMPIADE. UDELEŽUJEMO SE TUDI VEČINO ORGANIZIRANIH TEKMOVANJ SOS.

ČLANI SE NAJBOLJ VESELIJO VIKEND SEMINARJA, KI GA IZVAJAMO ŽE VRSTO LET. TA VIKEND JE PRAZNIK ZA DRUŽINE IN PROGRAM PRIPRAVIMO POSEBEJ ZA STARŠE, ZA UPORABNIKE PA ŠTIRI DELAVNICE. PROGRAM OBLIKUJEMO TUDI TAKO, DA UDELEŽENCI SPOZNAJO RAZLIČNE DELE SLOVENIJE. BREZ JESENSKEGA IZLETA NE GRE.

V LETU 2016 SMO USPELI REALIZIRATI TUDI DRUŽINSKI PIKNIK.

NA NOVOLETNEM SREČANJU SE NAVADNO ZBERE NAJVEČ ČLANOV. PROGRAM PRIPRAVIJO ČLANI SAMI, SAJ ZELO RADI NASTOPAJO, VČASIH PA POVABIMO TUDI GOSTE.

NAJVEČJA ŽELJA ČLANOV JE, DA BI IMELI SVOJ VDC, ZA KATEREGA SE BORIMO ŽE VRSTO LET.